Poslední fotogalerie
Foto 2019/2020
Montessori třídy

od školního roku 2012/2013

Divišovy Noviny

Výuka on-line

Výukový a evaluační

web školy

Školní bazén

Srdečně Vás zveme

Den otevřených dveří

denně po tel. domluvě

515 211 010

515 211 013

Úvod 2019/2020 Akce a výsledky Výsledky akcí a soutěží

PostHeaderIcon Adéla Málková ze ZŠ Prokopa Diviše ve Znojmě – Příměticích „bodovala“ v literární soutěži Náš svět

V Praze dne 15.5.2015 na knižním veletrhu Svět knihy proběhlo slavnostní předání cen již 42. ročníku národní soutěže dětského literárního projevu Náš svět. Soutěž je jednokolová a zúčastnit se mohou všechny děti z České republiky od 6 do 15 let.

Adéla Málková z naší ZŠ Prokopa Diviše, Znojmo –Přímětice je žákyní  VIII.B a tvořivému psaní se věnuje od šesté třídy, ráda čte  fantasy literaturu, což se odráží i v její tvorbě. Mezi její oblíbené autory patří například John Green. V celonárodní soutěži se porotě líbil její příběh Planeta Colors, která je rozdělena do šesti částí podle barev.  Lidé se rodí rovnou i s barvou vlasů a právě barva určuje, zda jsou tam lidé usměvaví, šťastní, agresivní, stydliví, blázniví, nemocní… Hlavní postava  Bee pozná chlapce v černém oblečení s růžovými vlasy, který z té šťastné prchá do černé části, kde žijí lidé s problémy, potížisté…  Dívka starající se o nemocného bratra má naději, že není vše dáno natrvalo...

Celkem bylo do soutěže Náš svět zasláno 331 prací, tudíž porota neměla lehký úkol vybrat ty nejlepší. Rozhodovala originalita a zpracování. Adélu Málkovou, spolu s dalšími osmi v její kategorii „ mladými spisovateli“, mezi ty nejlepší vybrali! Blahopřejeme a jsme rádi, že psané slovo má důležité místo v současném životě mladých lidí.

Jet převzít literární cenu do Prahy je zážitek, ale moci se zúčastnit veletrhu Svět knihy, kde měli autogramiády a besedy naši i cizí renomovaní autoři, to byla ta pravá odměna pro soutěžící zajímající se o literaturu. U stánku, který reprezentoval nakladatelství Atlantis, podepisoval své překlady Williama Shakespeara Martin Hilský. Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř rozdávali autogramy a příjemná slova, úsměvy nejen v prostorách vyhrazených nakladatelství Albatros. Radost čtenářům udělali i další spisovatelé: Jiří Žáček, Vladimír Páral, Zdeněk Zapletal či Petra Soukupová a další. 

Zajímavá byla též beseda Od knihy k audioknize. Posluchači se dozvěděli, jak se knihy převádějí do zvukové podoby a proč je tak skvělé audioknihy poslouchat prozradila například spisovatelka Kateřina Tučková /Žítkovské bohyně/. Své zkušenosti přidali i herci Igor Bareš, Jiří Dvořák či Tereza Bebarová. A tak si Adéla odvezla nejen diplom a několik knih, ale hlavně zážitky z "velkého dne", které možná později zúročí při své tvůrčí práci. Držíme pomyslné pěsti.

Náš svět

Prohlídka školy
Zaměstnanci školy
Přihlášení
Vyhledávání
Projekty školy

Projekty školy

Projekt školy

Robotel Homework

Robotel Homework

Anketa
Co je na naší škole nejvíc super?
 
Zřizovatel školy

Město Znojmo

www.znojmocity.cz

Portál jmskoly.cz

Partneři školy
Ověřená instituce
Základní škola Prokopa Diviše a Mateřská škola Znojmo - Přímětice (pobočka Znojmo, Ke Škole 569/15) - ekatalog.czZákladní školy - ekatalog.cz