Poslední fotogalerie
Foto 2019/2020
Montessori třídy

od školního roku 2012/2013

Divišovy Noviny

Výuka on-line

Výukový a evaluační

web školy

Školní bazén

Srdečně Vás zveme

Den otevřených dveří

denně po tel. domluvě

515 211 010

515 211 013

Úvod Součásti školy Školní jídelna

PostHeaderIcon Naše školní jídelna

Školní jídelna vaří pro 540 strávníků. Mezi ně patří žáci různých věkových kategorií a zaměstnanci.

 Personál školní jídelny má dobré znalosti o správné výživě dětí, umí plánovat pestrý jídelníček, vaří nutričně vyváženou, zdravou a chutnou stravu z čerstvých potravin a zná platnou legislativu. Řídí se organizačním řádem školní jídelny, který na webových stránkáh naší školy.

   Jídelna má na výběr ze dvou druhů hlavního jídla, velkou výhodou je salátový bar, ve kterém jídelna nabízí dva druhy salátů (strávník si může vybrat podle chuti), čerstvou zeleninu. Pokud je podáváno ovoce, tak i zde si může strávník vybrat ze tří druhů podle sezóny. Dětem je podáván různě ochucený jogurt nebo šlehaný tvaroh. Mezi nápoji si může strávník vybrat mezi slazenou a neslazenou variantou a každý den je nabízeno i mléko.
  Vedoucí školní jídelny a hlavní kuchařka plánují jídelní lístek dle zásad Nutričního doporučení Ministerstva zdravotnictví ČR ke spotřebnímu koši. To znamená, že připravujeme převážně zeleninové polévky z čerstvé zeleniny, luštěninové polévky, používáme kvalitní obiloviny jako zavářky do polévek (vločky, kroupy, pohanka….) a masové pokrmy připravujeme zásadně z čerstvého masa (ne mraženého), vyjímku tvoří pokrmy z ryb. Naši hlavní dodavatelé jsou z našeho regionu.
  Pokrmy dochucujeme s ohledem na dětského strávníka. Používáme jednodruhové koření. Různé bylinky a dehydrované směsi jsou výhradně bez chemických přísad, barviv a bez konzervantů.
  Stále hledáme nové recepty a dětem nabízíme jídla podle nových trendů stravování. Víme, co dětem chutná a snažíme se nenásilnou formou dětem nabízet zdravější varianty pokrmů. Je jen na dětech a jejich rodičích, který pokrm zvolí jako vhodnější.
  Velkou výhodou jsou dopolední svačinky. Ty zahrnují různé druhy pomazánek, ochucených cereálií, obilné kaše. Dětem umíme připravit i například zdravou pizzu. Svačinky jsou čerstvě připravené a vždy obsahují ovoce nebo zeleninu a nápoj. Rodičům tímto odpadá každý den přemýšlet nad pestrou svačinou.
  Učíme děti zodpovědnosti. Vědí, že ke stravování potřebují čip, bez kterého jídlo nedostanou. Pokud ho zapomenou, musí si dojít k vedoucí stravování pro náhradní stravenku.
  Z pohodlí svého domova si můžete přes stránky www.strava.cz (přihlašovací údaje dostanete u vedoucí školní jídelny)vybrat jídlo, které je pro vaše dítě vhodnější nebo mu více chutná. Zjistíte, co které jídlo obsahuje, zda je možné odhlásit oběd v době nemoci nebo školního výletu. Máte tak kontrolu, že vaše dítě chodí na obědy nebo jestli vám v pořádku probíhají platby za stravné.
  Naší odměnou jsou spokojení strávníci.
Po domluvě s vedoucí školní jídelny si mohou rodiče přijít prohlédnout naši jídelnu, popřípadě ochutnat to, co jejich děti dostanou na talíř.
Prohlídka školy
Zaměstnanci školy
Přihlášení
Vyhledávání
Projekty školy

Projekty školy

Projekt školy

Robotel Homework

Robotel Homework

Anketa
Co je na naší škole nejvíc super?
 
Zřizovatel školy

Město Znojmo

www.znojmocity.cz

Portál jmskoly.cz

Partneři školy
Ověřená instituce
Základní škola Prokopa Diviše a Mateřská škola Znojmo - Přímětice (pobočka Znojmo, Ke Škole 569/15) - ekatalog.czZákladní školy - ekatalog.cz