Poslední fotogalerie
Foto 2019/2020
Montessori třídy

od školního roku 2012/2013

Divišovy Noviny

Výuka on-line

Výukový a evaluační

web školy

Školní bazén

Srdečně Vás zveme

Den otevřených dveří

denně po tel. domluvě

515 211 010

515 211 013

Úvod 2019/2020 Akce a výsledky Výsledky akcí a soutěží

PostHeaderIcon Den Země 2015

Den Země je každoročně na naší škole slaven mnohými akcemi, které se protáhnou až do měsíce června. Kdo bedlivě sleduje fotogalerii, jistě zaznamenal akce jako například expozici přírodnin, ekodílničky a módní přehlídku.

V rámci expozice přírodnin si šikovní žáci a žákyně devátého ročníku ( Sára Luskačová, Renata Jirovská, Tereza Smolíková, Sára Protivínská, Veronika Chalupníková, Pavel Kolodin, Natálie Nešporová, Aneta Šimrová, Dominika Pokorná a David Bartoň) připravili a provedli děti I. stupně takovou malou výstavkou minerálů, hornin, vycpaných živočichů a předvedli práce s tématikou NP Podyjí. Nezapomněli ani na třídění odpadů v našem městě.

Další možnosti rozvoje environmentální výchovy jsou ekodílničky, které uskutečňují žáci devátých ročníků v hodinách ekologické výchovy. „Deváťáci“ se stali učiteli žákům a žákyním 1-6. tříd. S dětmi tvoří, skládají pexeso a nebo poznávají přírodniny.

Samozřejmě nesmíme zapomenou na velkou dopolední akci pro celou školu. Módní přehlídku. Pozor! Materiály jsou zde zcela podřízeny recyklovatelným materiálům. Takže nečekejte bavlnu, vlnu a další textilie, naopak igelitové sáčky všech barev, vršky od Pet lahví, lahve samotné či kartóny. Opět se přehlídky zúčastnily děti MŠ Přímětice 116 jako četný host. A že se dalo na co dívat! Porota, kterou tvořili žáci ekologického kroužku, měla plnou práci s počítáním a rozhodováním. Program moderovaly s velkou bravurností Renata Jirovská a Tereza Smolíková. A tady máme výsledky: kategorie prvních tříd – 1. místo Volcová  Adéla (1.B), 2. místo  Šachlová Gabriela (1.A) a 3. místo Bednář Karel (1.A), kategorie druhých a třetích tříd - 1. místo  Lintner Tom (2.A), 2. místo Málková Michaela (3.B) a 3. místo Saláková Nikola (3.B), kategorie čtvrtých a pátých tříd – 1. místo Hrdličková Aneta (5.A), 2.místo Svobodová Lucie (5.B) a 3. místo Nováčková Klára ( 5.B) a kategorie šestých a devátých tříd – 1. místo Darja Kutláková (9.B), 2. místo Natálie Fričová (7.A) a 3. místo Josef David (8.A). Cenu útěchy obdrželi  Hadroušková Nela (3.A) a  Plaček David (1.A) za potápěče. Další cenu  útěchy získali žáci 6.B třídy Binder Dominik, Procházka Adam, David Jakub a David Marek za papírového draka. Díky patří  dětem, pedagogům a rodičům. Kostýmy byly opravdu úžasné!

Týden Země

Prohlídka školy
Zaměstnanci školy
Přihlášení
Vyhledávání
Projekty školy

Projekty školy

Projekt školy

Robotel Homework

Robotel Homework

Anketa
Co je na naší škole nejvíc super?
 
Zřizovatel školy

Město Znojmo

www.znojmocity.cz

Portál jmskoly.cz

Partneři školy
Ověřená instituce
Základní škola Prokopa Diviše a Mateřská škola Znojmo - Přímětice (pobočka Znojmo, Ke Škole 569/15) - ekatalog.czZákladní školy - ekatalog.cz