Poslední fotogalerie
Foto 2019/2020
Montessori třídy

od školního roku 2012/2013

Divišovy Noviny

Výuka on-line

Výukový a evaluační

web školy

Školní bazén

Srdečně Vás zveme

Den otevřených dveří

denně po tel. domluvě

515 211 010

515 211 013

Úvod 2019/2020 Akce a výsledky Výsledky akcí a soutěží

PostHeaderIcon Noc s knihou 6.A

Noc s Andersenem třída 6.A nestihla, protože se 23.3., kdy ta pravá noc probíhala, žáci vraceli z lyžařského kurzu v Čenkovicích. Vše si vynahradili hned začátkem dubna, kdy v prostorách naší základní školy strávili Noc s knihou.

Sešli se večer a přebytečnou energii nejprve vybili na hřišti. Poté si v naší úžasné hudebně nachystali lože a vydatně povečeřeli ze zásob, které připravili starostliví rodičové. A dostala slovo literatura.Usmívající se V nejvyšším patře naší školy děti pouze za svitu baterky hledaly části textu pohádky lidové, pohádky autorské, pověstí a mýtů. Až se všichni vrátili z hledačské výpravy, poskládali jednotlivé části textu /tudíž si procvičili návaznost textu/ a vzájemně si jednotlivé pohádky, pověsti, báje přečetli. Pro upevnění znalostí žánrů jednotlivé skupiny vytvořily skládanky, které nyní zdobí prostor před hudebnou. Zpestřením noci bylá nádherná prezentace o Ománu Jana Cejpka a Adély Hrůzové. Následovalo samostatné čtení knihy. Před usnutím dívky a chlapci zhlédli / někteří ne do konce/animovaný film Herkules. Ráno děti vydatně posnídaly, stručně napsaly své zážitky a rozešly se domů. Noc s knihou se opravdu vydařila.

Děkujeme všem rodičům, jež se postarali o výborné koláčky, donuty, slané šneky... Speciální poděkování patří zejména rodičům Adély Hrůzové / restaurace Tusto/ a Lucie Koníkové / restaurace Lenuzzi na Freeportu/, kteří zajistili pro všechny účastníky Noci s knihou výborné pizzy.

spani ve skole_25

Prohlídka školy
Zaměstnanci školy
Přihlášení
Vyhledávání
Projekty školy

Projekty školy

Projekt školy

Robotel Homework

Robotel Homework

Anketa
Co je na naší škole nejvíc super?
 
Zřizovatel školy

Město Znojmo

www.znojmocity.cz

Portál jmskoly.cz

Partneři školy
Ověřená instituce
Základní škola Prokopa Diviše a Mateřská škola Znojmo - Přímětice (pobočka Znojmo, Ke Škole 569/15) - ekatalog.czZákladní školy - ekatalog.cz