Poslední fotogalerie
Foto 2019/2020
Montessori třídy

od školního roku 2012/2013

Divišovy Noviny

Výuka on-line

Výukový a evaluační

web školy

Školní bazén

Srdečně Vás zveme

Den otevřených dveří

denně po tel. domluvě

515 211 010

515 211 013

Úvod 2019/2020 Akce a výsledky Výsledky akcí a soutěží

PostHeaderIcon Škola v přírodě pro 6. a 8. třídy s nádechem minulosti

První týden v červnu se  žáci   6. a 8. tříd naší školy   vypravili do RZ Dřevotvarka nedaleko Podhradí nad Dyjí, kde absolvovali  školu  v  přírodě. A co vše zažili? Nejprve se všichni vrátili několik století do minulosti, konkrétně k příchodu Slovanů do naší vlasti. Jednotlivé třídy si vylosovaly název kmene / Litoměřici, Charváti, Chebané, Čechové, Děčané a Pšované/ a pro ně získávaly za určité dovednosti, soutěže  listy lípy, díky kterým se jejich kmeni zazelenala větev na posvátné lípě.

svp_10

 

Nejprve lovili v lese zvěř, včetně ptáků a včel, která se nacházela i na stromech. Poté si vyřezali své bůžky, tzv. dědky, a to ze dřeva i sádry. Vyrobili a ozdobili šperky pro vojevůdce, dále posvátné nádoby, do kterých pozdě večer za svitu svící nosili v rukou vodu z řeky Dyje. Své umělecké nadání si vyzkoušeli při tvoření plašičů zlých snů, drhání náramků přátelství, drátkování, navlékání náhrdelníků, pálení do dřeva nebo malování kouřem. Neopomnělo se ani na fyzické úkoly, při Ringo cestě bylo rozvíjeno stopařství a při střelbě umění se koncentrovat. Jazyk český si děti trénovaly například hádáním či kreslením přísloví. Byla také podniknuta daleká pouť do Uherčic, kde kmeny obdivovaly rozlehlý renesanční zámek s nádhernou štukovou výzdobou,  včetně rozlehlého banketního sálu a zámeckého divadla.

Další den podnikly kmeny cestu, tentokrát  s rozmanitými úkoly, za pokladem na zříceninu hradu Frejštejn, kde na ně doopravdy čekal poklad v podobě korálků, řetízků, náramků apod.  

Samozřejmě, že i hudba naplňovala srdce našich předků, proto měly děti velmi povedenou diskotéku.

Jedním z vrcholů Školy v přírodě byla tzv. Ekonomická hra, kterou pro naše žáky přijeli zorganizovat z centra Vodárna.  Nakonec ale vůbec nebylo nejdůležitější, který kmen získal nejvíce listů, protože samotná cesta, plnění úkolů, to že děti byly spolu uprostřed lesů, nedaleko magické řeky Dyje, bylo to hlavní. A děkujeme všem, kteří se o nás s láskou starali. Měli jsme prostě štěstí, vždyť i počasí  nám opravdu přálo!

Prohlídka školy
Zaměstnanci školy
Přihlášení
Vyhledávání
Projekty školy

Projekty školy

Projekt školy

Robotel Homework

Robotel Homework

Anketa
Co je na naší škole nejvíc super?
 
Zřizovatel školy

Město Znojmo

www.znojmocity.cz

Portál jmskoly.cz

Partneři školy
Ověřená instituce
Základní škola Prokopa Diviše a Mateřská škola Znojmo - Přímětice (pobočka Znojmo, Ke Škole 569/15) - ekatalog.czZákladní školy - ekatalog.cz