Poslední fotogalerie
Foto 2019/2020
Montessori třídy

od školního roku 2012/2013

Divišovy Noviny

Výuka on-line

Výukový a evaluační

web školy

Školní bazén

Srdečně Vás zveme

Den otevřených dveří

denně po tel. domluvě

515 211 010

515 211 013

Úvod 2019/2020 Akce a výsledky Výsledky akcí a soutěží

PostHeaderIcon Výukový zájezd do Cambridge (září 2018)

Druhý týden nového školního roku se někteří žáci naší školy účastnili týdenního výukového zájezdu do Velké Británie. Letos jsme jeli se žáky ZŠ Dobřichovice a společně si zvolili střední část Anglie – navštívili jsme univerzitní města Cambridge, Oxford, výuka probíhala v jazykové škole Cambridge Academy of English v Girtonu a ubytovaní jsme byli v hostitelských rodinách v městečku Saffron Walden, kam na místní trhy chodívá i známý šéfkuchař Jamie Oliver.


V Oxfordu jsme navštívili koleje Christ Church College a katedrálu Christ Church Cathedral, zastavili jsme se u nádherné budovy Radcliff Camera , a šli na komentovanou prohlídku Oxfordského hradu. Další tři dny nás čekalo vyučování v milém prostředí jazykové školy, kde nás kromě zábavné výuky čekaly i výborné obědy, které jsme si mohli sníst buď v Bannana Clubu nebo venku na zahrádce. Žákům se také líbily půlhodinové přestávky, které využili k hraní stolního tenisu nebo kulečníku. Odpoledne jsme vyráželi na výlety do Cambridge, kde kromě návštěvy památek King’s College and Cathedral  i  nakupovali. Jako třešničku na dortu pak vychutnali projížďku na loďkách po řece Cam. Jeden z žáků dokonce poznal v našem gondoliérovi světově známého parkouristu Philla Doylla takže po vystoupení proběhla série selfíček:). V úterý jsme navštívili Válečné muzeum V Duxfordu a ve středu jsme se vydali do Shakespearova města Stratfordu nad Avonem.  Ve čtvrtek jsme brzy (pro Angličany:) ráno  vyrazili do velkoměsta. Čekal nás Londýn v celé své velikosti, kráse, ruchu a dobrodružství. Oběhli jsme, co se dalo ( Houses of Parliament i kvůli rekonstrukci zahalený Big Ben, London Eye, Trafalgar Squre, Piccadily Circus, Leicester Square…), ale nezapomněli jsme ani na anglický piknik v londýnském parku. Večer jsme zmoženi nasedli do autobusu a těšili se na své rodiny a kamarády domů.

Odpočinutí po víkendu jsme potom v úterý večer uspořádali ve škole večer promítání fotografií a povídání o výletu pro naše rodiče a kamarády, zavzpomínali na skvělý týden, občerstvili se sušenkami  a anglickým čajem a poděkovali všem, kteří  se podíleli na tom, že jsme tohle všechno mohli zažít-především rodičům.

Hři+Kuf

anglie_68


Prohlídka školy
Zaměstnanci školy
Přihlášení
Vyhledávání
Projekty školy

Projekty školy

Projekt školy

Robotel Homework

Robotel Homework

Anketa
Co je na naší škole nejvíc super?
 
Zřizovatel školy

Město Znojmo

www.znojmocity.cz

Portál jmskoly.cz

Partneři školy
Ověřená instituce
Základní škola Prokopa Diviše a Mateřská škola Znojmo - Přímětice (pobočka Znojmo, Ke Škole 569/15) - ekatalog.czZákladní školy - ekatalog.cz