Poslední fotogalerie
Foto 2019/2020
Montessori třídy

od školního roku 2012/2013

Divišovy Noviny

Výuka on-line

Výukový a evaluační

web školy

Školní bazén

Srdečně Vás zveme

Den otevřených dveří

denně po tel. domluvě

515 211 010

515 211 013

Úvod 2019/2020 Akce a výsledky Výsledky akcí a soutěží

PostHeaderIcon „Přání“ pro město Znojmo se žákům ze ZŠ Prokopa Diviše vydařila výtečně

„Co přeješ svému městu…“, tak znělo téma 10. ročníku Autorského čtení žáků ZŠ a studentů středních a učňovských škol, které se konalo 25. 3. 2015 v Městské knihovně Znojmo. Předávání cen proběhlo v zasedacím sále knihovny, o uměleckou atmosféru se postarali žáci ze ZUŠ, kteří zahráli na čtyřech kytarách známé melodie, např. od Beatles.

Žáci naší školy téma uchopili ze všech možných stran a do okresního kola této soutěže se zapsali velmi čitelně...

V I. kategorii v próze zvítězil žák 4.A Jakub Pokorný, který napsal práci s názvem „Čím je Kubova maminka…“, v ní popisuje povolání své maminky a obětavost, s níž pečuje o nemocné pacienty ve Znojemské nemocnici. Přeje městu Znojmu více takových skvělých sestřiček.

Ve II. kategorii získala v próze krásné 2. místo Aneta Hrdličková z 5.A za fiktivní příběh, v němž zachránila Znojmo od příšer.  Lucie Svobodová z 6.A s básní, ve které přeje městu více sportovišť, obsadila 3. místo.

Nejúspěšnější byli naši mladí spisovatelé ve III. kategorii, kde žáci ze 7.A „ bodovali“ třikrát. 1. místo vybojoval Tomáš Piskač s básní opěvující ZNOJEMSKÉ VINOBRANÍ , 2. místo za prózu „ Co bych přála svému městu – očima volejbalistky“ obsadila Nikola Čepáková. Čestné uznání za báseň Moje krásné rodiště obdržela Alexandra Sitárová.

Jako kulturní tečku zvolila vedoucí dětského oddělení knihovny, paní Draha Stehlíková, opět žáky z naší školy, a to děvčata z 5.B, Veroniku Duhajskou a Leonu Jurákovou, které zarepovaly svoji báseň pro město Znojmo.

Je vynikající, že žáci naší školy jsou úspěšní i na poli literárním, což těší nejen učitele českého jazyka, ale hlavně „začínající mladé spisovatele“ ! Věřme, že jim tento úspěch dodá elán a inspiraci do dalších literárních pokusů.

Prohlídka školy
Zaměstnanci školy
Přihlášení
Vyhledávání
Projekty školy

Projekty školy

Projekt školy

Robotel Homework

Robotel Homework

Anketa
Co je na naší škole nejvíc super?
 
Zřizovatel školy

Město Znojmo

www.znojmocity.cz

Portál jmskoly.cz

Partneři školy
Ověřená instituce
Základní škola Prokopa Diviše a Mateřská škola Znojmo - Přímětice (pobočka Znojmo, Ke Škole 569/15) - ekatalog.czZákladní školy - ekatalog.cz