Víkend patřil ve Znojmě mladým a nadějným hráčkám/hráčům, kteří milují beachvolejbal. Juniorský Český pohár se uskutečnil v areálech ZŠ Prokopa Diviše ve Znojmě-Příměticích a Beachclubu na Louce.

V pátek se hrála kvalifikace 11 týmů o 6 postupových míst do sobotní hlavní soutěže. Turnaj byl velice dobře obsazen hráči z juniorského beachového žebříčku, takže se předpokládal špičkový plážový volejbal. V sobotu začala hlavní soutěž nejlepších 16 týmů z celé ČR utkáními ve skupinách. Počasí bylo skvělé, „pravé“ beachové – sluníčko, mírný větřík a teplota kolem 23 C. Po eliminaci ve skupinách se do pavouka na 1 porážku probojovalo nejlepších 8 týmů. Většina utkání byla velmi vyrovnaná a rozhodovaly maličkosti či trochu štěstí.

Do semifinálových bojů se mezi čtyři nejlepší dvojice probojovaly po velmi dobrých ve skupinách i dva domácí páry – Jan Kasan/Jakub Dvořák a Dominik Frecer/Richard Stanislav. K radosti domácích fanoušků měl znojemské zastoupení i finálový zápas, v němž po velmi vyrovnaných setech vyhrál nakonec šťastnější pár Marek Šulc/Jan Velich, který porazil naše nasazené jedničky Jana Kasana/Jakuba Dvořáka v koncovkách setů. V zápase o třetí místo došlo ve zkrácené hře k předčasnému ukončení zápasu pro zdravotní indispozici jednoho z hráčů a tak zůstalo 3. místo ve Znojmě pro pár Dominik Frecer a Richard Stanislav.„Bramborovou“ medaili si odvezla severomoravská dvojice Denis Kamrádek/Lukáš Kittel.
ČP juniorů (20 párů):
1. Marek Šulc – Jan Velich /Litomyšl - Ostrava/
2. Jan Kasan - Jakub Dvořák /Znojmo - Letovice/                                         
3. Richard Stanislav - Dominik Frecer /Znojmo/
4. Denis Kamrádek – Lukáš Kittel /Ostrava/
ČP juniorů
Neděle přinesla mírné ochlazení a především nepříjemný nárazový vítr. V těchto obtížnějších podmínkách se utkalo 15 párů juniorek z celé České republiky. V základních skupinách byla k vidění řada jednoznačných utkání, kde proti nasazeným dvojicím nastoupily výkonnostně slabší či mladší dvojice a všechny nasazené týmy pak bez problému postoupily mezi 8 nejlepších. Jedinému znojemskému páru se vedlo střídavě, mladá dvojice Klára Marušíková/Kamila Krulová nepostoupila za skupiny a s jednou výhrou obsadila konečné dělené 9. místo. Mezi čtyřmi nejlepšími pak mělo Znojmo zastoupení v podobě hráčky Šarloty Svobodové, která za Znojmo hraje šestkový volejbal, i když plážový volejbal hraje v Brně. Právě dvojice Svobodová/Resová bojovala se sestrami Trunečkovými z Hradce Králové, které byly nakonec v tie-breaku oo něco úspěšnější a odvezly si bohaté ceny pro vítězky turnaje.
 ČP juniorek (15 párů):
1. Klára Trunečková – Eliška Trunečková /Hradec Králové/
2. Šarlota Svobodová – Daniela Resová /Brno/Znojmo - Brno/
3. Miroslava Dunárová – Michaela Kroupová /Brno – Kladno/
4. Veronika Vraná – Leona Mrázková /Praha/
Poděkování a obrovský potlesk si od všech přítomných vysloužili obětaví podavači míčů, personál upravující kvalitu kurtů a celý pořadatelský tým z VK Znojmo-Přímětice.
ČP juniorek