Poslední fotogalerie
Foto 2019/2020
Montessori třídy

od školního roku 2012/2013

Divišovy Noviny

Výuka on-line

Výukový a evaluační

web školy

Školní bazén

Srdečně Vás zveme

Den otevřených dveří

denně po tel. domluvě

515 211 010

515 211 013

Úvod 2019/2020 Akce a výsledky Výsledky akcí a soutěží

PostHeaderIcon V Praze bylo blaze

Třída 8.C v doprovodu paní učitelky Svobodové, Markové a Šmerdové se vydala za poznáváním Prahy, a to ve dnech 10.-11.prosince. Neodradilo nás ani slunečné, leč mrazivé počasí. Sešli jsem se brzy ráno na znojemském autobusovém nádraží a tříhodinovou cestu všichni prolenošili.

Praha_6

 

Čekala nás totiž dobrodružná procházka za krásami Prahy. Po zhlédnutí Strahovske knihovny s významným řezbářským dílem od dobšického rodáka Lahofera jsme se šli ubytovat do kláštera kapucínů. Rozlehlý komplex nám skýtal přístřeší na příští noc. Další naše cesta vedla na Pražský hrad, evropský skvost a unikát. Ve skupinách jsme absolvovali hru Příběh Pražského hradu, kde jsme se dozvěděli velmi podrobnou historii tohoto místa. Po Zámeckých schodech jsme se skutáleli na Malostranské náměstí, prošli Karlův most a Kampu, odkud nás kroky zavedly na Petřín. Již za tmavého večera jsme sestoupil z Petřína zpět na Strahov, pěkně se oblékli, a tramvaj nás zavezla přímo do centra kulturního dění, k Národnímu divadlu. Balet Louskáček byl pro mnohé z nás velkým a milým překvapením. Vánoční téma nás naladilo na přicházející svátky. Někteří z nás se stihli pokochat výhledem že střechy Zlaté kapličky a navštívit základní kámen v suterénu budovy. Večerní procházku Prahou mnozí podcenili, nebyli dostatečně oblečení, ale snad to nepokazilo celkový dojem. Ten den jsme měli velké štěstí. U Lorety jsme zaslechli zvonkohru, viděli jsme střídání stráží a bez dlouhého čekání i odbíjení Orloje. Příjemně strávený, ačkoliv náročný den, nás ukolébal k hlubokému spánku.

Ráno nás vítal zamrzlý Strahov. První naše kroky vedly do Nerudovy ulice, kde jsme obdivovali návěsní štíty a znaky na domech. Všichni si budeme pamatovat Dům U Tří slunců nebo U Housliček. Tramvaj nás odvezla na Letnou, kde jsme absolvovali zajímavý workshop Tajemství knihy. Instruktoři nás uvedli do základů kaligrafie, vyzkoušeli jsme psaní brkem, či jednoduchou opravu knih. V odpoledních hodinách jsme kráčeli po místech, kde na nás dýchla česká historie-po Vyšehradu a hřbitově Slavín. Krásná bazilika korunovala jasně modrou oblohu. Celý výlet zakončil zasloužený rozchod na náměstí Republiky a nákup v labyrintu zvaném Paládium. Sláva nazdar výletu, nezmokli jsme, už jsme tu.

Prohlídka školy
Zaměstnanci školy
Přihlášení
Vyhledávání
Projekty školy

Projekty školy

Projekt školy

Robotel Homework

Robotel Homework

Anketa
Co je na naší škole nejvíc super?
 
Zřizovatel školy

Město Znojmo

www.znojmocity.cz

Portál jmskoly.cz

Partneři školy
Ověřená instituce
Základní škola Prokopa Diviše a Mateřská škola Znojmo - Přímětice (pobočka Znojmo, Ke Škole 569/15) - ekatalog.czZákladní školy - ekatalog.cz