V tomto čase směrovala naše práce k tomu, abychom měli dobrý pocit z vykonané práce-zvláště v předmětech matiky a jazyků.

V posledním školním měsíci jsme se zaměřili na témata 2. Kosmického příběhu, zvláště na ekosystémy, do kterých jsme zapojili i naše milé maminky, které vedly 4 skupiny žáků v terénu směrem na zahradu, kde

jsme se občerstvili opékanými buřtíky. Proto si maminky Nikoly, Emily, Vaška a Jirky zaslouží velkou pochvalu za spoluúčast na náročném projektu.

Vyvrcholení studií ekosystémů bylo tolik očekávané spaní ve škole. Jako každým rokem, tak i letos jsme pozvali budoucí prvňáčky na týden do našich tříd, abychom se vzájemně poznali, a jejich nástup v září proběhl bez zbytečného stresu. Letos byl nazván "Zachraňte království". Na budoucích žácích bylo vidět velké nadšení.  

Zúčastnili jsme se projektu, které vyhlásilo město Znojmo- Umíš hodit záchranný kruh. Tento projekt nás hodně obohatil o důležité informace ohledně první pomoci a zdraví.

Nejsilnější zážitky v tomto období jsme prožívali na výletě v Dinoparku ve Vyškově.

Moc jsme si to užili. Snad úplný závěr roku jsme nemohli vynechat naši tradici – mít ve škole své domácí mazlíčky. Každý si připravil stručný referát zvířátku, o které se stará.

Školní rok jsme zakončili s dobrým vědomím, že jsme si splnili, co jsme si předsevzali.

Už se těšíme na odpočinek o prázdninách.