Rodiče se v letošním roce skvělým způsobem zapojili do úzké spolupráce a do procesu výuky.

 Vzhledem k tomu, že učivo Kosmické výchovy je velice oborově obsáhlé a je k němu zapotřebí velké množství materiálu, každý může přispět svým talentem a pomoci při dotváření i vlastní tvorby pomůcek. Tyto pomůcky nelze jiným způsobem získat, než kompletováním studijního materiálu, který je adekvátní vzhledem k výuce v Montessori třídách.

Hned na 1. pracovní schůzku přišly tři maminky, které se pustily do výroby pracovních karet a domů si odnesly práci k dotvoření. Určitě tyto karty v co nejbližší době ocení žáci, kteří se budou tématy zabývat.

 Pracovní schůzky se konají většinou 3x týdně a jsou zajímavé, přínosné i příjemné. Rozpis termínů dostávají rodiče emailem. Do práce bývají zapojené také děti, které se k nám připojují při odchodu z družiny. Své uplatnění zde nacházejí i tatínkové, kteří pomáhají tvořit matematické pomůcky nebo v praktických činnostech (opravy, lištování map…).

Schůzky budou pokračovat podle potřeby celý školní rok, dokud se nám nepodaří vybavit třídy veškerými potřebnými pomůckami.

Vřelé poděkování patří všem ochotným rodičům, kteří se k nám připojili nejen na těchto schůzkách, ale také těm, kteří se rozhodují pomoci s dovybavením tříd zakoupením některé z potřeb k výuce (viz seznam z emailu). Máme s dětmi za vaši ochotu obrovskou radost a velice si vážíme vaši obětavosti.

Nový kabát Montessori tříd